UA-71413039-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ONKIKISAT

JaalOSAKASKUNNAN KESÄKOKOUS

LAUANTAINA 5.9.2020

JAALAN YHTEISMETSÄN KÄMPÄLLÄ SÄYNÄTJÄRVENTIE 600

KOKOUSKUTSU

SAATE KOKOUSKUTSUUN

 

 

VARKAITA LIIKKEELLÄ!

Yhteismetsän alueella on havaittu varkaita. 

Puntarin kodalta on varastettu kotakeittiö ja paskapönttö.

Kannattaa tehdä tarkistus omalla mökillä. 

Epäilyttävästä toiminnasta ilmoitus Jarkko Koskelalle 045 346 0665

 

Lommeja 2020 on saatavana Korian osuuspankista viikolla 17.

 

Yhteiskalastajat toivovat, että osakkaat ottavat koronaviruksen huomioon hakiessaan lommeja. Yli 70 vuotiaiden osalta on toivottavaa, että sukulainen tai tuttava hakisi heidän puolestaan lommit. Mikäli lommien nouto ei onnistu, lisätietoja Jarkko Koskelalta 045 346 0665

 

 

PILKKIKISAT

7.3.2020 Iso-Ruhmaalla

Tulokset yhteiskalastajien osisossa

 

Omille sivuille on laitettu tietoa yhteismetsän kodista

 

 

VUOKRAOIKEUDEN KIRJAAMINEN

 

Vuokraoikeus on kirjattava 6 kuukauden kuluessa

sopimuksen allekirjoittamisesta.

Lisätietoja Jarkko Koskelalta 045 346 0665

Linkki maanmittauslaitoksen sivuille:

https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/yhteystiedot/hakemuslomakkeet-ja-postitusosoitteet/hakemus-vuokraoikeuden-kirjaaminen

 

Tästä klikkaamalla saat auki mallitäytetyn hakemuksen

 

Arviokirja rantarakennuspaikkojen arvosta

on nähtävillä "TONTIT" välilehdellä

 

 JAALAN YHTEISMETSÄN MAISEMATYÖLUPA  

Monet osakkaat ovat lukeneet Kouvolan Sanomien mielipidepalstalta kirjoituksen Kouvolan kaupungin tekemästä "rauhoitusalueesta" Jaalan yhteismetsän maille. Kyseessä ei ole kuitenkaan pysyvä rauhoitus, vaan kaupungin määräämä toimenpidekielto osalle yhteismetsän rantakaava-alueesta.
 
Jaalan yhteismetsän rantakaava on kooltaan 630 hehtaaria. Puita kaadettaessa, tai muita maisemaa muokkaavia toimenpiteitä tehtäessä on alueelle pyydettävä maisematyölupa. Yhteismetsällä oli tarkoitus siistiä osaa ryteköityneistä ranta-alueista ja poistaa niiltä huonokuntoista sekä tautien vaivaamaa puustoa. Kahden yhteismetsän ulkopuolisen mökkiläisen valituksen myötävaikutuksella Kouvolan rakennusvalvonta kielsi kaiken hakkuutoiminnan 20 metriä lähempänä rantaa ja uudistushakkuun 20 metriä lähempänä tonttien rajaa. Lisäksi kiellettiin harvennukset sellaisilta kuvioilta, jotka on jo kertaalleen harvennettu. Kiellot eivät perustu mihinkään lakiin vaan ovat rakennusvalvonnan omia päätöksiä. 
 
Yritimme perustella hakkuita useaan otteeseen ja vakuuttaa ettei yhteismetsällä ole tarkoitus pilata maisemaa, vaan pitää puusto elinvoimaisena. Rakennusvalvonta oli kuitenkin päätöksensä tehnyt. Veimme asian rakennus- ja ympäristölautakuntaan ja pyysimme puoltavan lausunnon metsäkeskukselta, mutta mikään ei auttanut. Oikeuteen ei nykytilanteessa ollut järkevää lähteä, on vain elettävä asian kanssa.