UA-71413039-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

OSAKASKUNNAN KESÄKOKOUS

 

Sunnuntaina 19.9.2021 klo 9.30 yhteismetsän kämpällä

 

Säynätjärventie 600, 47710 Jaala

 

Kokouskutsu omilla sivuilla

 

 

 

ONKIKILPAILUT

Vääräjärven kodalla perjantaina 6.8.2021 klo 18.00.

Tulokset yhteiskalastajat osiossa

 

 

KALASTUSLOMMEJA

Jaalan yhteismetsän toimistolla ja Korian Osuuspankissa.

5 euroa kappale

Mikäli haet Jaalan toimistolta,

sovi asiasta Jarkko Koskelan kanssa 045 346 0665

 

 

 

VUOKRAOIKEUDEN KIRJAAMINEN

 

Vuokraoikeus on kirjattava 6 kuukauden kuluessa

sopimuksen allekirjoittamisesta.

Lisätietoja Jarkko Koskelalta 045 346 0665

Linkki maanmittauslaitoksen sivuille:

https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/yhteystiedot/hakemuslomakkeet-ja-postitusosoitteet/hakemus-vuokraoikeuden-kirjaaminen

 

Tästä klikkaamalla saat auki mallitäytetyn hakemuksen

 

Arviokirja rantarakennuspaikkojen arvosta

on nähtävillä "TONTIT" välilehdellä

 

 JAALAN YHTEISMETSÄN MAISEMATYÖLUPA  

Monet osakkaat ovat lukeneet Kouvolan Sanomien mielipidepalstalta kirjoituksen Kouvolan kaupungin tekemästä "rauhoitusalueesta" Jaalan yhteismetsän maille. Kyseessä ei ole kuitenkaan pysyvä rauhoitus, vaan kaupungin määräämä toimenpidekielto osalle yhteismetsän rantakaava-alueesta.
 
Jaalan yhteismetsän rantakaava on kooltaan 630 hehtaaria. Puita kaadettaessa, tai muita maisemaa muokkaavia toimenpiteitä tehtäessä on alueelle pyydettävä maisematyölupa. Yhteismetsällä oli tarkoitus siistiä osaa ryteköityneistä ranta-alueista ja poistaa niiltä huonokuntoista sekä tautien vaivaamaa puustoa. Kahden yhteismetsän ulkopuolisen mökkiläisen valituksen myötävaikutuksella Kouvolan rakennusvalvonta kielsi kaiken hakkuutoiminnan 20 metriä lähempänä rantaa ja uudistushakkuun 20 metriä lähempänä tonttien rajaa. Lisäksi kiellettiin harvennukset sellaisilta kuvioilta, jotka on jo kertaalleen harvennettu. Kiellot eivät perustu mihinkään lakiin vaan ovat rakennusvalvonnan omia päätöksiä. 
 
Yritimme perustella hakkuita useaan otteeseen ja vakuuttaa ettei yhteismetsällä ole tarkoitus pilata maisemaa, vaan pitää puusto elinvoimaisena. Rakennusvalvonta oli kuitenkin päätöksensä tehnyt. Veimme asian rakennus- ja ympäristölautakuntaan ja pyysimme puoltavan lausunnon metsäkeskukselta, mutta mikään ei auttanut. Oikeuteen ei nykytilanteessa ollut järkevää lähteä, on vain elettävä asian kanssa.